Nafsu lelaki ternaik tanpa sedar?

Saya Ita | 12:11 PM |

Disampaikan oleh Saya Ita

nafsu lelaki
Nafsu lelaki ternaik tanpa sedar? | Late! by fatimahzafira
Zaman sekarang ni, macam-macam benda yang tak pernah kita terfikir akan berlaku dah pun berlaku. Bukan sekali tapi berkali-kali.
Siapa sangka zaman sekarang datuk boleh tergoda dengan cucu sendiri? Bapa boleh terkam anak yang lahir dari rahim isteri sendiri? Pak guard yang dulu kita boleh harap, zaman sekarang berani memperkosa?
Apa mereka tak punya belas ihsan dengan darah daging sendiri ke sampai tegar berbuat kejam sampai macam tu sekali? Nafsu mereka ni dah melampau-lampau ke?
Hinggakan wanita menutup aurat pun tak terlepas daripada menjadi mangsa.
Hakikatnya, semua orang tahu dan faham satu hakikat bahawa lelaki punya nafsu. Walau hanya satu tapi yang satu ini fokusnya lebih kepada nafsu seksual.
Dan sedarkah kita, tanpa kita sedari ramai perempuan cuba mencabar nafsu lelaki?
Bagaimana?
Saya elok pakai tudung, tutup aurat dengan lengkap, takkan saya masih menggoda kut!
Betul kita dah sempurnakan penutupan aurat kita. Pakaian longgar,labuh, tak tipis, pakai stokin, tudung menutup dada. Tapi di luar sedar, mungkin kita telah melakukan benda-benda ini :

1. Tunduk

Tunduk pun salah?
Tak, tunduk ini cuma jadi salah bila kita berdiri kemudian nak mencapai benda di lantai. Kita pun tak melutut atas lantai, terus capai benda tu. Nah, tak disedari kita dah membiarkan bahagian punggung terdedah untuk dilihat oleh lelaki.
Mencabar nafsu tak?
Ya, tiap inci tubuh wanita terlalu indah di mata lelaki.

2. Lirikan mata juga mencetuskan nafsu lelaki

Lebih senang lagi, menjeling. Lagi-lagi yang saja buat lirikan mata manja, menggoda dan minta perhatian.
Percayalah, lelaki boleh tercabar dengan hanya lirikan dan jelingan wanita. Bagi kita mungkin biasa, bagi mereka ini sangat seksi dan menggoda.

3. Lenggok Badan

Tahukah kita, cara kita berjalan pun boleh membuat nafsu lelaki tercabar?
Ini pengalaman saya bila seorang lelaki yang duduk berhampiran melihat seorang gadis berjalan ala catwalk (bagi saya itu cara dia berjalan semula jadi), mengatakan caranya berjalan sangat menarik perhatian.
See?

4. Mencabar nafsu lelaki dengan senyuman

Alamak, senyum pun salah juga?
Pernah dengar kata-kata ‘dari mata turun ke hati’ ? Ini bukan sekadar kata-kata biasa tapi betul-betul terjadi.
Seperti yang saya katakan tadi, tak ada bahagian tubuh wanita yang tak indah di mata lelaki. Apalagi bila bercakap soal bibir.
Habis tu, kena tunjuk muka teganglah supaya lelaki tak tergoda?
Mestilah tak. Senyum kan sedekah tapi senyumlah dengan cara yang betul. Depan lelaki ajnabi, senyum nipis cukuplah. Kita boleh bezakan senyum mesra, manis, tawar dan nipis kan?
Senyum mesra dan manis tu, sila simpan dan tayangkan pada suami dan anak saja.
Mungkin kita mengeluh. Lelaki ni tak habis-habis dengan nafsu. Betullah. Tapi takkan kita mahu biarkan ia terus berleluasa?
Ayuh jadi sebahagian cara mengurangkan nafsu lelaki dengan cara berhenti mencabarnya. Insyaallah, mudah-mudahan kita termasuk dalam golongan yang dilindungi Allah swt.
Tonton juga video ini:





*****
``````
Artikel ini adalah karya Siti Rudziah J. (kaktyea87.blogspot.com) yang dihantar ke inbox emel kami (akuislam.com@gmail.com). Semoga segala perkongsian ilmu yang dicatatkan oleh saudari Siti Rudziah memberi input yang berguna kepada kita semua, Insyaallah.

sumber artikel : akuIslam.com

Polaroid Picture : Rindu Awak 200%

Saya Ita | 9:50 PM |

Disampaikan oleh Saya Ita

As'salammualaikum....

selamat malam reader..apa khbar??
tengok tak drama Rindu Awak 200%..?? ita tengok la juga kadang-kadang sebab malas nak keluar bilik dan turun kat tingkat bawah tengok tv..nampak tak kemalasan kat situ??? mesti ada yang geram kan dengan perangai Mel layan suami dia tu...dan mesti ada juga yang tengah berangan kalau dapat suami sweet macam Zill tu kan...ala,ngaku jer la..sebab kalau ita dan kawan-kawan satu rumah yang lain tengok cerita tu mesti itu yang kami cerita...walau tu cuma drama,kami sedari hakikat itu...

Tapi yang ita tak boleh tahan masa ita ikut pertandingan memasak kat kolej siang tadi,peserta lelaki namakan masakan mereka Ikan Talapia Rindu Awak 200%..wahhh..bukan main lagi..nak jer ita namakan masakan ita pulak Ikan Talapia Kerana Terpaksa Aku Relakan..Haaaaa...cam best jer tu kan...tapi tak boleh..hehehe...

masa episode awal-awal tu mesti perasan dengan benda nama polaroid yang dok disebut oleh si mel tu kan...polaroid ni sejenis camera, tapi dia boleh terus keluarkan gambar..cute jer gambar yang keluar dari camera polaroid nie...camera nie bagi ita mahal la juga..dalam RM300-500..mahal kan..kalau murah tu dalam RM1-10..atau free..baru murah..maklum la,ita kan study lagi...bagi yang dah kerja tu murah la kot.. yang membuatkan ita kata ia lagi mahal sebab nek beli paper gambar untuk polaroid camera nie boleh tahan mahal juga la..RM20-30 untuk 10 keping kalau tak silap ita..kalau silap maaf yer...tapi tu la,disebabkan polaroid camera nie bila sekali capture terus keluar gambar, jadi bila gambar tu keluar tak cantik memang rugi paper gambar la`..nak cancel tak boleh...

Tapi polaroid picture nie cute kalau tampal dalam album gambar yang melekat-melekat tu..sebab dia kan kecil,jadi boleh tampal ikut kreativiti masing-masing..nak tulis caption pun boleh...sekarang nie lagi best sebab ade sesetengah orang letak polaroid picture dengan jepit-jepitkan dia kat tali..


tapi korang jangan pulak guna penjepit kain mak korang..nanti tak pasal-pasal mak korang jepit sekali kain kat polaroid picture korang..dah korang ambil penjepit kain mak kan..kalau nak cari tali dan penjepit dia ada banyak jual kat kedai buku..panjang tali dia dalam 1-2meter lebih dan penjepit dia pun cute-cute ada dalam 10-15 penjepit kecil..bergantung harga la..dalam RM2.50-5.00.. tapi tu la,kelemahan dia yang macam ita cerita kat atas tu...

Tapi nak tau tak..ita ada banyak polaroid picture,dan ita tak ada pun polaroid camera..sebab ita tempah jer..ita tempah dengan kak Izzan
polaroid picture yang ita tempah dengan kak Izzan memang terbaik la..murah pulak tu..akak nie bukan setakat buat polaroid picture,fridge magnet pun ade buat..for more detail boleh la awak-awak visit facebook dan instagram akak nie...mana la tau nak buat special request untuk someone special kan,kan.. daripada korang simpan jer picture kat dalam telefon atau laptop..Abadikanlah kenangan dalam bentuk yang lebih nyata...hamboi..







tu facebook dan instagram kak Izzan....oye..ita nak tunjuk sikit polaroid picture yang kak Izzan dah buat untuk ita..




cantik kan..cute kan..lawa kan...

ok..do visit facebook and instagram kak Izzan for more detail if you are interested..waaahhhh...i speaking la...jangan perli yer..ita nak berlatih untuk presentation bagi subjek Law Commercial nie... 



Salam Ceria semua :)

Jom Tutup Aurat : Bukan Sekadar Handsock

Saya Ita | 12:16 PM |

Disampaikan oleh Saya Ita

As'salammualaikum...

wa'alaikumsalam..(ita sertakan sekali jawapan salam..sebab mana tau korang lupa balas salam ita..terus je main baca..yer la..excited gitu..tapi ita tau, reader2 semua baik kan...mesti balas salam punya la..alhamdulillah)

Selamat pagi kepada korang yang baca entri ni pagi..kalau malam, selamat malam...
hari nie ita nak cerita mengenai handsock atau ade juga yang sebut stongan (stokin lengan), @ sarung lengan..fungsinya untuk menutup pergelangan tangan dan ke atas...(apapun nama yang anda beri kepada benda berkenaan, tu la dia..jangan sebut nama tu fikir benda lain sudah)

Alhamdulillah sekarang nie ita tengok ramai wanita-wanita terutama remaja yang tertarik guna t-shirt labuh muslimah, jubah, abaya..semoga bukan sekadar menjadi tred atau musim yang sesaat....tak kurang juga yang guna dress maxi..kan tengah meletops sekarang orang guna dress kembang-kembang macam bunga kembang setaman tu...ala,feeling-feeling jadi princess sekali sekala tak pe (ita pun guna juga).. baju kurung tak dilupakan...

walau bagaimanapun (hamboi,macam buat karangan), kita tak boleh abaikan niat utama kita..apa pun yang kita lakukan adalah kita niatkan kerana ALLAH SWT,,nak dapat redha Allah tak?? aiihh..mestilah nak kan...macam tu juga dalam berpakaian..tak salah nak guna gaun ke, dress ke, feeling-feeling princess ke..tak dilarang pun..tapi kena menutup aurat..baju cantik dah,puteri london pun kalah sebab longgar tak ikut bentuk badan dan tak jarang..tudung atau shawl cun dah sebab menutup bahagian dada, kasut dah tiptop sebab kaki cantik jer tertutup dengan stokin..bila tengok hujung lengan baju, alaaaa,,,kalau gerak sikit mesti ternampak pergelangan tangan ni..mesti tak owwwsssemmm sebab tak menepati pakaian menurut Islam lagi...but dont worry..handsock kan ada....haaaaaa....barulah la boleh feeling-feeling princess...

Tengok tu..dapat pahala sekaligus dapat berpakaian yang menepati Islam...siapa kata menutup aurat tu susah??? tak susah pun..mula perlahan-lahan...kalau sekali buat perubahan drastik tu memang buatkan orang lain bahkan diri sendiri pun boleh terkejut...
berubah secara perlahan-lahan ke arah yang lebih baik...

Contoh:- Dah guna tudung?? alhamdulillah..sepanjang minggu nie keluar rumah/pergi kerja/kuliah kena guna baju lengan panjang.. seluar yang tak ketat..
sepanjang minggu depan pulak (atau dua minggu kemudian) guna tudung dan labuhkan kedepan, baju t-shirt labuh muslimah (kalau kuliah atau kerja,guna blouse labuh),guna seluar longgar,guna sarung kaki..
sepanjang minggu depannya lagi ( atau dua minggunya lagi) tudung labuhkan kedepan @ silangkan didepan agar menutup bahagian dada, guna tshirt labuh @ blouse labuh,guna handsock, skirt maxi yang tak jarang (bukan skirt duyung ya), sarung kaki..
minggu depannya lagi (dua minggunya lagi) guna tudung bawal bidang besar,silangkan kedepan agar labuh menutup bahagian dada @ guna shawl besar supaya boleh dilabuhkan kedepan, guna blouse labuh, handsock, skirt maxi, sarung kaki ataupun anda boleh start guna jubah, hansock dan sarung kaki jangan lupa k..

Perubahan perlahan seperti ini bukan sahaja melatih diri kita tetapi juga melatih mata yang biasa melihat kita...sebab biasa la kan..kadang-kadang mata yang melihat ni akan mengeluarkan kata-kata..kata-kata tu pulak ada yang positif dan sebaliknya...yang negatif tu biasanya membuatkan orang sedikit goyah untuk istiqamah...memang kita berubah niat hanya untuk ALLAH SWT..bukan nak dapat pujian orang ke ape..tetapi kita perlu membiasakan orang-orang disekitar kita..malah lebih bagus jika kita turut sama mempengaruhi orang lain untuk berubah perlahan-lahan seperti kita...biar mereka beradaptasi dengan kita...

Ada yang kata,nanti la tunggu hidayah datang atau nanti dah kawen atau dah sedia baru nak tutup aurat...jangan kak,adik,saudari...best tau tutup aurat nie..kerana semua akan terjaga..hati, mata,mulut, telinga, langkah..semua la terjaga...ALLAH yg jaga..best kan..siapa tak sayang ayah kan? dengan tu ayah tak dapat dosa sebab anak tau jaga aurat..kalau dah berumahtangga, suami pun tak turut sama tanggung dosa sebab isteri dia nak sama-sama masuk syurga dengan dia sebab pandai jaga aurat... haaaa... tak ke best tu...

Ada juga yang kata..'tengok aku nie,tak guna tudung tapi baik.. tengok tu guna tudung tapi perangai macam .....'
Tutup aurat itu kewajipan kita sebagai wanita Islam..WAJIB...masa sekolah ustaz ajar, wajib tu buat dapat pahala tak buat dapat dosa kan...haaa..pandai..

Fa-biayyi alaa'i Rabbi kuma tukadzdzi ban (Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?) Surah Ar-Rahman.


mengenai sikap seseorang tu pulak, itu biarlah ALLAH SWT yang nilai kan..pahala dan dosa hanya DIA yang berhak untuk tentukan..janganla kita perdebatkan dan perhebohkan..yang baik jadikan teladan, yang tak baik jadikan sempadan

“Barang siapa menutup aib seseorang Islam, maka Allah akan tutupkan aibnya di dunia dan di akhirat." (Hadis riwayat at-Tirmidzi)

******************************

Jadi sekarang faham dah fungsi handsock??? hansock bukan sekadar hansock, bukan hanya untuk suka-suki sahaja atau sebab tak nak hitam kena panas,tapi sebahagian dari pakaian menutup aurat mengikut syariat..ok la, cukup la dulu entri kali nie..panjang dah kot..kan..hehe..entri lain kali kita akan cerita benda lain pulak yang melibatkan muslimah kini...

ok la...dihujung-hujung entri ita akan buat review sedikit bagi membantu saudara-saudara Islam yang menjalankan perniagaan..pastinya berkaitan dengan tajuk..kalau isi lari sikit dari tajuk tu minta maaf la ye..bukan selalu pun..
online shop ni mmg terbaik la kalau korang nak cari handsock...sarung kaki pun ado..ita tak ambil komisen pun nak buat review nie yer..atas kesedaran nak mengajak saudari-saudari untuk tutup aurat dengan istiqamah ita buat cegini..semoga setiap usaha kecil yang kita lakukan itu ALLAH nilai..

baiklah..nama tempat yang jual handsock cun-cun, owwwseemmm dan terbaik nie adalah

SATUMAKNA4U



boleh cari kat instagram, terus je search k guna nama tu...
boleh juga visit blog mereka http://satumakna4u.blogspot.com ..
baru-baru nie ita beli handsock dwiwarna 18cm.. beli satu set (12 helai) dengan harga promosi..ada juga handsock yang panjang...boleh ajak kawan-kawan beli sama...nak diguna n selebihnya dijadikan sebagai hadiah..
abang-abang kalau nak beli boleh gak..boleh bagi kat isteri, anak-anak, mak, adik permpuan, kakak..
benda nampak kecil, tapi kesannya berpanjangan...


kalau nak tau apa-apa promosi dan produk lain yang mereka tawarkan kena la follow mereka..sambil korang berbelanja, anda juga dapat menolong saudara-saudara seiman kita yang berada di GAZA..semoga dipermudahkan segala urusan saudara-saudara kita inshaALLAH amin...

http://satumakna4u.blogspot.com
http://satumakna4u.blogspot.com
http://satumakna4u.blogspot.com

Salam solehah :)

Saat Paling Bahagia Bagi Suami

Saya Ita | 12:18 AM |

Disampaikan oleh Saya Ita


Seorang isteri bertanya kepada suaminya, “Apakah saat paling bahagia dalam hidup abang?”
Suaminya memandang muka isteri dan berkata, “Saat itu belum terjadi lagi..”
Si isteri terdiam sejenak.
Kemudian dia bertanya lagi, “Dan bila saat itu akan terjadi?”
Suaminya berkata : “Saat itu adalah hari di mana awak membuka pintu dan berkata kepada saya, “Abang, Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh” di dalam rumah kita di syurga..”
Rasulullah s.a.w pernah berdoa :
“Ya Allah, jadikan hamba-Mu ini mencintai orang yang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku.” (Riwayat Muslim no. 2491)
Firman Allah SWT :
Wahai orang-orang yang beriman, jagalah diri kalian dan keluarga kalian dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu, penjaganya malaikat-malaikat yang kasar, yang keras, yang tidak mendurhakai Allah terhadap apa yang diperintahkan-Nya kepada mereka dan selalu mengerjakan apa yang diperintahkan.” (Surah At-Tahrim, ayat ke-6)
Semoga Allah merahmati seorang lelaki yang bangun di waktu malam lalu mengerjakan solat dan dia mengejutkan isterinya lalu si isteri mengerjakan solat. Bila isterinya enggan untuk bangun, ia percikkan air di wajah isterinya. Semoga Allah merahmati seorang wanita yang bangun di waktu malam lalu mengerjakan solat dan dia mengejutkan suami lalu si suami mengerjakan solat. Bila suaminya enggan untuk bangun, dia percikkan air di wajah suaminya.” (Sanad hadis ini shahih kata Asy-Syaikh Ahmad Syakir dalam tahqiqnya terhadap Al-Musnad)

sumber : iluvislam
************************************************************************************************
percikkan air je..jangan simbah dengan air satu bekas pulak..tu dah terlebih...Ita teringat satu novel yang pernah Ita baca.. seorang suami kejutkan isteri dia untuk solat subuh, tapi si isteri liat sikit nak bangun, si sumi kemudian bisikkan sesuatu kepada isterinya (lebih kurang cam nie la)..'bangunlah sayang,kita solat sama-sama..nak masuk syurga sama-sama tak?'..waaaa...subhanallah..so sweet...tak tau novel ape,tak ingat..kalau korang tau nie novel ape share la kat komen di bawah...

salam ceria :)


Balik Raya, Balik Kampung, Balik Sabah !!

Saya Ita | 7:13 PM |

Disampaikan oleh Saya Ita

As'salammualaikum....salam ramadhan,selamat berpuasa kepada semua saudara seiman..alhamdulillah hari nie dah masuk hari yang ke-21 semua umat Islam berpuasa..in sha ALLAH,alhamdulillah..semua atas izin dariNYA kita masih lagi berpeluang merasakan ramadhan ini.. kita tak tahu lagi, tahun depan masih ada tak ramadhan untuk kita.. apapun kita berdoa semoga ramadhan ini berlalu dengan penuh keredhaan dari ALLAH SWT dan ia berlalu dengan sangat bermakna di mana kita isi hari-hari itu dengan amal ibadah yang bermanfaat untuk di dunia dan akhirat in sha ALLAH..amin..

Bermula pada minggu nie satu per satu kawan Ita dah balik bercuti ke Sabah.. walaupun sebenarnya cuti hari raya bermula pada minggu hadapan tapi disebabkan tiket yang memang benar-benar menguji keimanan budak-budak Sabah nie..makin awal balik makin murah pulak dia,jadi ramai la yang beli awal dari seharusnya..balik ke Kota Bharu nya pulak makin lambat makin murah..cuti patutnya seminggu sahaja tapi mereka jadikan sekurang-kurangnya dua tiga minggu la juga..tapi tak senang duduk la nak balik awal nie..tugasan individu kena siapkan, ujian kena ambil awal,kena buat surat untuk setiap pensyarah,kena print out tiket sertakan sekali dengan surat tu..

Best la korang balik..hati-hati tau...sampai Sabah kirim salam dekat family masing-masing ok..tapi yang paling penting nanti, balik KB kena bawa kuih raya banyak-banyak..bawa sekali makanan tradisional yang ada kat Sabah tu..  hari raya dan ramadhan tahun nie merupakan ramadhan dan hari raya yang ke-3 Ita tak balik Sabah..tak dapat rasa beraya dan berpuasa dengan mak dan bapa..sejujurnya amat tersentuh..kadang-kadang menangis juga la..sebab Ita kan satu-satunya anak perempuan mereka.. tapi bersabarlah..in sha ALLAH bermula tahun depan Ita akan beraya kat Sabah dah..sikit sahaja lagi perjuangan kat sini..lebih kurang 1 tahun lagi..semoga ALLAH permudahkan semuanya,in Sha ALLAH amin.. cuti semester bukannya tak balik pun..selalu balik, mak kata relax la..huhu..

baiklah semua..Ita nak keluar cari makanan untuk berbuka dulu..in sha ALLAH Ita akan update blog nie lagi..sebenarnya kami serumah biasa masak sendiri untuk berbuka, maklumlah nak jimat..tapi disebabkan semakin lama ahli semakin berkurang sebab dah balik bercuti,jadi yang tinggal nie malas nak masak..dari 11 orang hari nie tinggal 8 orang..nanti 8 orang tinggal Ita dan Qieyna sahaja yg ada..kami berdua tak balik...(Qieyna..bertudung purple..selalu buat muka comel..my fren..my lil sister..even dia lagi tinggi dr ita..semua satu rumah Ita pun my lil sisters..my lovely sisters..nanti diaorang jeles pulak..hihi)

ingat pesana diriku..kuih raya dan makanan ya...kalau ada duit raya sekali pun bagus juga...special untuk kami berdua... ok la..selamat berbuka semua...as'salammualaikum....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogr.my
 

Kisah Masa Lampau