Jangan Biarkan Hati Kita Penat Memberi Kasih dan Sayang, Walaupun Kita Seakan Tidak Dihargai & Dilupakan.

Saya Ita | 12:02 PM |

Disampaikan oleh Saya Ita

                       memberi kasih dan sayang itu kadangkala menyakitkan * Sick by Alephunky

Bila kita ditanya soal hati dan perasaan, ramai yang mengambil berat soalnya. Dan tak lain dan tak bukan pasti mereka yang bergelar wanita.
Mengapa harus begitu?
Tidakkah lelaki juga punya perasaan?
Benar, lelaki juga mempunyai perasaan. Mencintai, menyayangi, mengasihi, sama seperti apa yang wanita itu rasakan.
Tetapi mengapa semua perasaan itu kelihatan begitu ketara dalam diri seorang wanita?
Secara ironinya, setiap wanita dikurniakan rahim daripada Allah S.W.T.
Bukankah rahim itu bermaksud ‘sayang’?
Justeru itulah wanita lebih menunjukkan belas, kasih dan sayangnya.
Tidak kira kepada sesiapapun yang telah Allah gerakkan hatinya.
Mungkin kepada insan yang bergelar kekasih, kepada anak-anak dan mungkin juga kepada insan di sekelilingnya. Wahai wanita, teruslah menyayangi, teruslah mencintai dan teruslah meluaskan rasa kasihmu.
Tidak kira kepada sesiapapun yang engkau rasakan baik untukmu.
Kerana rasa kasih dan sayang yang engkau miliki itu adalah hadiah untukmu yang dikurniakan Allah buat insan disekelilingmu.

Bila kasih dan sayang kita diabaikan.

Ada satu ketika seorang wanita itu akan terasa terbeban dengan kasih dan sayang yang terkumpul di dada hanya kerana kasihnya tidak berbalas.
Dan mungkin kerana kasihnya dipersiakan oleh mereka yang tidak tahu menghargainya. Harus bagaimana?
Jika menyayangi itu menenangkan hatimu, maka mengapa harus berhenti?
  • Ada isteri yang terus menyayangi isi rumah tangganya dan sentiasa terus melaksanakan tanggungjawabnya, sungguhpun dirinya dan perasaannya selalu diabai suami.
  • Ada ibu yang terus mendoakan anaknya, sungguhpun anaknya selalu mengasingkannya.
  • Ada guru yang tetap mendidik dengan ikhlas sungguhpun dia tahu ada anak didiknya yang tidak lagi mahu mendengar suaranya.
Analoginya, jika kita berjalan di sebuah kota.
Ada seorang miskin di situ. Duduk bersila di celah-celah bangunan menadah meraih simpati. Lalu hadir seorang manusia yang penuh belas memberi bantuan kepada si miskin itu. Nah, apa yang engkau rasakan apabila melihat peristiwa itu?
Tidakkah engkau akan melihat baik kepada si pemberi itu? Percayalah, begitu juga kasih Allah.
Memberi itu tidak salah. Ketahuilah, setinggi-tinggi dan seindah indah pemberian itu adalah kasih dan sayangmu.

Sudah Terlalu Lelah Dalam Memberi Kasih dan Sayang

Akan tiba satu saat bila hati terasa lesu menabur sayang. Terasa hilang seluruh tenaga untuk membenih kasih. Lalu apa yang perlu aku lakukan?
Penat menyayangi mereka yang langsung tidak dapat melihat pengorbanan kasih yang selalu aku berikan!
Mengapa mereka terlalu buta?
Setiap yang datang pasti akan pergi juga. Imbas dirimu, lihatlah di mana pernah ada sayang yang diberikan kepadamu. Pernah ada kasih yang menenangkan hatimu.
Mungkin hari ini insan yang memberi sayang itu sudah tiada lagi. Dan dewasa inilah masanya untuk kau mencurahkan kasih sayangmu.
Usahlah terlalu kikir engkau terhadap rasa kasih dan sayangmu. Kerana rasa kasih dan sayang itu tidak akan pernah habis selagi diizinkan Allah.
Maka, ambil masa mu sedikit untuk mencurahkan sayangmu kepada mereka yang selayaknya.
Hubungilah dan ucapkan rasa rindumu kepada ibu ayah yang jauh di kampung, ucapkanlah sayangmu kepada teman sehidup dan sematimu, peluklah tubuh anak yang pernah ketika dahulu lahirnya memberi sebaris senyuman dibibirmu, genggamlah tangan mereka yang selalu ikhlas ada di sisi kita.
Tunduklah dan sujudlah kepada Dia yang tidak pernah lelah memberi segala-galanya yang kita perlukan.
Zahirkan sayangmu. Justeru engkau akan dilihat begitu mahal hanya kerana rendahnya hatimu yang sentiasa menyayangi.
“Ya Rahman, Ya Rahim..Engkau isikanlah hati ini dengan rasa kasih dan sayang dan bantulah aku dalam memilih tepat tangguk hati yang benar-benar untuk aku curahkan rasa kasih ini. Ajari aku ikhlas dalam setiap curahan pengorbanan kasih dan sayang ini.”
sumber : akuislam.com 


Saya Budak Praktikal

Saya Ita | 11:38 AM |

Disampaikan oleh Saya Ita

As'salammualaikum....salam jumaat reader...
Alhamdulillah...setelah dua tahun setengah bergelut dengan buku-buku akhirnya ita telah sampai kepada peringkat di mana ita menjalani latihan industri.. Ita buat LI di Kelantan gak..sebab nak buat kat Sabah pihak UTM tak kasi luar semenanjung bagi pelajar kolej kerjasama..jadi redha je la nak buat kat mana pun janji dapat praktikal..tak praktikal, tak grad..nanti tak grad tak boleh kerja..tak kerja nanti tak boleh kawin..hehehe...

Ita buat LI kat #ExcelPrinting Kota Bharu... sapa orang Kelantan tu mesti tau punya..mesti ingat ita nie budak grafik ke,multimedia ke kan..tak..bukan.. ita budak Management...macam Business Management tu..boleh bayang tak bila budak management tu masuk kat syarikat printing....

Alhamdulillah setakat nie kami dapat memberikan sumbangan tenaga kepada syarikat tu..secara tak langsung ia beri gambaran juga kepada kami bahawa perniagaan ni bukan benda main-main..kalau tak serius,tak konsisten dan tak ada sedikit pengetahuan jangan la dulu buka perniagaan..baik kerja dulu dengan orang supaya dapat gambaran macam mana perniagaan tu sebenarnya..bila dah cukup pengalaman barulah buka perniagaan disamping dah cukup modal...memang best jadi bos..tapi permulaan untuk jadi bos tu yang kita kena tau..bahawa perniagaan tu memerlukan pengurusan yang cukup rapi, teratur dan yang paling bagus kalau ada pengetahuan mengenai pengurusan..

Setakat tu inilah yang ita belajar selama 4 hari bekerja di syarikat Excel...terima kasih juga kepada semua staff yang layan kami dengan baik,bos pun baik...cuma bila masuk kilang tu agak serius la..sebab semua orang kan fokus dengan kerja.. nak tengok handphone pun cuma ada 3 masa..sebelum masuk kerja, masa rehat dan balik...betapa fokusnya kat situ.. tapi bagus..kerja siap cepat...tu baru produktif..elakkan pembaziran masa...

Cuma agak lama juga tempoh praktikal ita ni..5 bulan...ramai yang tanya agak terkejut juga bila kami bagitau bahawa tempoh praktikal kami 5 bulan..agak lama bagi mereka...dah peraturan cam tu...ikut je la,,,tapi ita rindu dah kat Sabah..rindu mak dan bapa ita..dah la cuti semester baru-baru nie tak balik sebab nak praktikal..inshaALLAH bulan 5 tahun ita akan balik....sabar Ita...tak lama lagi tu...

saya sebelah kana hujung..  :)
oye,result semester 5 dah keluar...alhamdulillah..masih lagi atas 3..tapi jatuh sikit dari semester 4...agak mengecewakan bagi ita...tapi ita turut gembira untuk kawan-kawan 1 kos..pointer diaorang menaik,,ramai yang dapat dekan..tahniah.... sem 5 ade subjek kira, ita nie lain sikit bila jumpa subjek kira...dan dari sem 1 subjek kira tak begitu membantu ita... selama ni subjek baca dan kemahiran yang banyak menolong ita...tapi masa semester lima tu subjek baca sikit mengganggu ita..mungkin sebab faktor usia...hehehe.. dah tua,tak boleh nak hafal sangat... ngade kan.. baru 25...belum 52... tapi tu la, kemampuan seseorang kan,berbeza-beza...ada yang suka hafal..ada yang suka kira..tapi ita suka kemahiran... dulu pun pelik gak,kenapa la boleh ambil kos yang banyak subjek kira dan baca..tapi tu la namanya ALLAH izin...mungkin itu untuk tambah pengetahuan..bukan setakan belajar untuk final...nak jadi pakar tu memang tak la,tapi untuk pengetahuan supaya tak la senang orang tipu kita buta-buta andai kita ada perniagaan sendiri....

Kat sini juga ita nak ucapkan tahniah kepada kawan ita yang bernama Hasniar binti Basri dan pasangannya..mereka telah selamat disatukan pada akhir bulan 11 kelmarin..semoga jadi keluarga yang bahagia di dunia dan akhirat..maaf tak dapat datang majlis awk..nak dekat praktikal masa tu..tak sempat nak balik... tahniah juga kepada adik dari satu ipt ita tapi berlainan kos..Fairus Najla..dah bertunang dah dia..semoga cepat-cepat naik pelamin..nak pi kedah gak tengok dia tunang..tapi...Allah tak izin...

Tak lama lagi akan berakhir tahun 2014...inshaALLAH..ertinya akan banyak soalan dari ramai orang kepada ita, bila nak kawin... inshaALLAH..kalau seru dah sampai dan orang yang Allah takdirkan menjadi jodoh ita tu dah ready jumpa mak bapa ita, ita akan umumkan..cewah..macam retis bakhang...hehe...

ok la...nanti-nanti ita sambung lagi...nak bersiap..nak pegi kawin...bukan ita kawin...tapi nak pegi kawin abg kepada adk satu ipt dan 1 kos ita belajar
..  :p

Nafsu lelaki ternaik tanpa sedar?

Saya Ita | 12:11 PM |

Disampaikan oleh Saya Ita

nafsu lelaki
Nafsu lelaki ternaik tanpa sedar? | Late! by fatimahzafira
Zaman sekarang ni, macam-macam benda yang tak pernah kita terfikir akan berlaku dah pun berlaku. Bukan sekali tapi berkali-kali.
Siapa sangka zaman sekarang datuk boleh tergoda dengan cucu sendiri? Bapa boleh terkam anak yang lahir dari rahim isteri sendiri? Pak guard yang dulu kita boleh harap, zaman sekarang berani memperkosa?
Apa mereka tak punya belas ihsan dengan darah daging sendiri ke sampai tegar berbuat kejam sampai macam tu sekali? Nafsu mereka ni dah melampau-lampau ke?
Hinggakan wanita menutup aurat pun tak terlepas daripada menjadi mangsa.
Hakikatnya, semua orang tahu dan faham satu hakikat bahawa lelaki punya nafsu. Walau hanya satu tapi yang satu ini fokusnya lebih kepada nafsu seksual.
Dan sedarkah kita, tanpa kita sedari ramai perempuan cuba mencabar nafsu lelaki?
Bagaimana?
Saya elok pakai tudung, tutup aurat dengan lengkap, takkan saya masih menggoda kut!
Betul kita dah sempurnakan penutupan aurat kita. Pakaian longgar,labuh, tak tipis, pakai stokin, tudung menutup dada. Tapi di luar sedar, mungkin kita telah melakukan benda-benda ini :

1. Tunduk

Tunduk pun salah?
Tak, tunduk ini cuma jadi salah bila kita berdiri kemudian nak mencapai benda di lantai. Kita pun tak melutut atas lantai, terus capai benda tu. Nah, tak disedari kita dah membiarkan bahagian punggung terdedah untuk dilihat oleh lelaki.
Mencabar nafsu tak?
Ya, tiap inci tubuh wanita terlalu indah di mata lelaki.

2. Lirikan mata juga mencetuskan nafsu lelaki

Lebih senang lagi, menjeling. Lagi-lagi yang saja buat lirikan mata manja, menggoda dan minta perhatian.
Percayalah, lelaki boleh tercabar dengan hanya lirikan dan jelingan wanita. Bagi kita mungkin biasa, bagi mereka ini sangat seksi dan menggoda.

3. Lenggok Badan

Tahukah kita, cara kita berjalan pun boleh membuat nafsu lelaki tercabar?
Ini pengalaman saya bila seorang lelaki yang duduk berhampiran melihat seorang gadis berjalan ala catwalk (bagi saya itu cara dia berjalan semula jadi), mengatakan caranya berjalan sangat menarik perhatian.
See?

4. Mencabar nafsu lelaki dengan senyuman

Alamak, senyum pun salah juga?
Pernah dengar kata-kata ‘dari mata turun ke hati’ ? Ini bukan sekadar kata-kata biasa tapi betul-betul terjadi.
Seperti yang saya katakan tadi, tak ada bahagian tubuh wanita yang tak indah di mata lelaki. Apalagi bila bercakap soal bibir.
Habis tu, kena tunjuk muka teganglah supaya lelaki tak tergoda?
Mestilah tak. Senyum kan sedekah tapi senyumlah dengan cara yang betul. Depan lelaki ajnabi, senyum nipis cukuplah. Kita boleh bezakan senyum mesra, manis, tawar dan nipis kan?
Senyum mesra dan manis tu, sila simpan dan tayangkan pada suami dan anak saja.
Mungkin kita mengeluh. Lelaki ni tak habis-habis dengan nafsu. Betullah. Tapi takkan kita mahu biarkan ia terus berleluasa?
Ayuh jadi sebahagian cara mengurangkan nafsu lelaki dengan cara berhenti mencabarnya. Insyaallah, mudah-mudahan kita termasuk dalam golongan yang dilindungi Allah swt.
Tonton juga video ini:





*****
``````
Artikel ini adalah karya Siti Rudziah J. (kaktyea87.blogspot.com) yang dihantar ke inbox emel kami (akuislam.com@gmail.com). Semoga segala perkongsian ilmu yang dicatatkan oleh saudari Siti Rudziah memberi input yang berguna kepada kita semua, Insyaallah.

sumber artikel : akuIslam.com

Polaroid Picture : Rindu Awak 200%

Saya Ita | 9:50 PM |

Disampaikan oleh Saya Ita

As'salammualaikum....

selamat malam reader..apa khbar??
tengok tak drama Rindu Awak 200%..?? ita tengok la juga kadang-kadang sebab malas nak keluar bilik dan turun kat tingkat bawah tengok tv..nampak tak kemalasan kat situ??? mesti ada yang geram kan dengan perangai Mel layan suami dia tu...dan mesti ada juga yang tengah berangan kalau dapat suami sweet macam Zill tu kan...ala,ngaku jer la..sebab kalau ita dan kawan-kawan satu rumah yang lain tengok cerita tu mesti itu yang kami cerita...walau tu cuma drama,kami sedari hakikat itu...

Tapi yang ita tak boleh tahan masa ita ikut pertandingan memasak kat kolej siang tadi,peserta lelaki namakan masakan mereka Ikan Talapia Rindu Awak 200%..wahhh..bukan main lagi..nak jer ita namakan masakan ita pulak Ikan Talapia Kerana Terpaksa Aku Relakan..Haaaaa...cam best jer tu kan...tapi tak boleh..hehehe...

masa episode awal-awal tu mesti perasan dengan benda nama polaroid yang dok disebut oleh si mel tu kan...polaroid ni sejenis camera, tapi dia boleh terus keluarkan gambar..cute jer gambar yang keluar dari camera polaroid nie...camera nie bagi ita mahal la juga..dalam RM300-500..mahal kan..kalau murah tu dalam RM1-10..atau free..baru murah..maklum la,ita kan study lagi...bagi yang dah kerja tu murah la kot.. yang membuatkan ita kata ia lagi mahal sebab nek beli paper gambar untuk polaroid camera nie boleh tahan mahal juga la..RM20-30 untuk 10 keping kalau tak silap ita..kalau silap maaf yer...tapi tu la,disebabkan polaroid camera nie bila sekali capture terus keluar gambar, jadi bila gambar tu keluar tak cantik memang rugi paper gambar la`..nak cancel tak boleh...

Tapi polaroid picture nie cute kalau tampal dalam album gambar yang melekat-melekat tu..sebab dia kan kecil,jadi boleh tampal ikut kreativiti masing-masing..nak tulis caption pun boleh...sekarang nie lagi best sebab ade sesetengah orang letak polaroid picture dengan jepit-jepitkan dia kat tali..


tapi korang jangan pulak guna penjepit kain mak korang..nanti tak pasal-pasal mak korang jepit sekali kain kat polaroid picture korang..dah korang ambil penjepit kain mak kan..kalau nak cari tali dan penjepit dia ada banyak jual kat kedai buku..panjang tali dia dalam 1-2meter lebih dan penjepit dia pun cute-cute ada dalam 10-15 penjepit kecil..bergantung harga la..dalam RM2.50-5.00.. tapi tu la,kelemahan dia yang macam ita cerita kat atas tu...

Tapi nak tau tak..ita ada banyak polaroid picture,dan ita tak ada pun polaroid camera..sebab ita tempah jer..ita tempah dengan kak Izzan
polaroid picture yang ita tempah dengan kak Izzan memang terbaik la..murah pulak tu..akak nie bukan setakat buat polaroid picture,fridge magnet pun ade buat..for more detail boleh la awak-awak visit facebook dan instagram akak nie...mana la tau nak buat special request untuk someone special kan,kan.. daripada korang simpan jer picture kat dalam telefon atau laptop..Abadikanlah kenangan dalam bentuk yang lebih nyata...hamboi..







tu facebook dan instagram kak Izzan....oye..ita nak tunjuk sikit polaroid picture yang kak Izzan dah buat untuk ita..




cantik kan..cute kan..lawa kan...

ok..do visit facebook and instagram kak Izzan for more detail if you are interested..waaahhhh...i speaking la...jangan perli yer..ita nak berlatih untuk presentation bagi subjek Law Commercial nie... 



Salam Ceria semua :)

Jom Tutup Aurat : Bukan Sekadar Handsock

Saya Ita | 12:16 PM |

Disampaikan oleh Saya Ita

As'salammualaikum...

wa'alaikumsalam..(ita sertakan sekali jawapan salam..sebab mana tau korang lupa balas salam ita..terus je main baca..yer la..excited gitu..tapi ita tau, reader2 semua baik kan...mesti balas salam punya la..alhamdulillah)

Selamat pagi kepada korang yang baca entri ni pagi..kalau malam, selamat malam...
hari nie ita nak cerita mengenai handsock atau ade juga yang sebut stongan (stokin lengan), @ sarung lengan..fungsinya untuk menutup pergelangan tangan dan ke atas...(apapun nama yang anda beri kepada benda berkenaan, tu la dia..jangan sebut nama tu fikir benda lain sudah)

Alhamdulillah sekarang nie ita tengok ramai wanita-wanita terutama remaja yang tertarik guna t-shirt labuh muslimah, jubah, abaya..semoga bukan sekadar menjadi tred atau musim yang sesaat....tak kurang juga yang guna dress maxi..kan tengah meletops sekarang orang guna dress kembang-kembang macam bunga kembang setaman tu...ala,feeling-feeling jadi princess sekali sekala tak pe (ita pun guna juga).. baju kurung tak dilupakan...

walau bagaimanapun (hamboi,macam buat karangan), kita tak boleh abaikan niat utama kita..apa pun yang kita lakukan adalah kita niatkan kerana ALLAH SWT,,nak dapat redha Allah tak?? aiihh..mestilah nak kan...macam tu juga dalam berpakaian..tak salah nak guna gaun ke, dress ke, feeling-feeling princess ke..tak dilarang pun..tapi kena menutup aurat..baju cantik dah,puteri london pun kalah sebab longgar tak ikut bentuk badan dan tak jarang..tudung atau shawl cun dah sebab menutup bahagian dada, kasut dah tiptop sebab kaki cantik jer tertutup dengan stokin..bila tengok hujung lengan baju, alaaaa,,,kalau gerak sikit mesti ternampak pergelangan tangan ni..mesti tak owwwsssemmm sebab tak menepati pakaian menurut Islam lagi...but dont worry..handsock kan ada....haaaaaa....barulah la boleh feeling-feeling princess...

Tengok tu..dapat pahala sekaligus dapat berpakaian yang menepati Islam...siapa kata menutup aurat tu susah??? tak susah pun..mula perlahan-lahan...kalau sekali buat perubahan drastik tu memang buatkan orang lain bahkan diri sendiri pun boleh terkejut...
berubah secara perlahan-lahan ke arah yang lebih baik...

Contoh:- Dah guna tudung?? alhamdulillah..sepanjang minggu nie keluar rumah/pergi kerja/kuliah kena guna baju lengan panjang.. seluar yang tak ketat..
sepanjang minggu depan pulak (atau dua minggu kemudian) guna tudung dan labuhkan kedepan, baju t-shirt labuh muslimah (kalau kuliah atau kerja,guna blouse labuh),guna seluar longgar,guna sarung kaki..
sepanjang minggu depannya lagi ( atau dua minggunya lagi) tudung labuhkan kedepan @ silangkan didepan agar menutup bahagian dada, guna tshirt labuh @ blouse labuh,guna handsock, skirt maxi yang tak jarang (bukan skirt duyung ya), sarung kaki..
minggu depannya lagi (dua minggunya lagi) guna tudung bawal bidang besar,silangkan kedepan agar labuh menutup bahagian dada @ guna shawl besar supaya boleh dilabuhkan kedepan, guna blouse labuh, handsock, skirt maxi, sarung kaki ataupun anda boleh start guna jubah, hansock dan sarung kaki jangan lupa k..

Perubahan perlahan seperti ini bukan sahaja melatih diri kita tetapi juga melatih mata yang biasa melihat kita...sebab biasa la kan..kadang-kadang mata yang melihat ni akan mengeluarkan kata-kata..kata-kata tu pulak ada yang positif dan sebaliknya...yang negatif tu biasanya membuatkan orang sedikit goyah untuk istiqamah...memang kita berubah niat hanya untuk ALLAH SWT..bukan nak dapat pujian orang ke ape..tetapi kita perlu membiasakan orang-orang disekitar kita..malah lebih bagus jika kita turut sama mempengaruhi orang lain untuk berubah perlahan-lahan seperti kita...biar mereka beradaptasi dengan kita...

Ada yang kata,nanti la tunggu hidayah datang atau nanti dah kawen atau dah sedia baru nak tutup aurat...jangan kak,adik,saudari...best tau tutup aurat nie..kerana semua akan terjaga..hati, mata,mulut, telinga, langkah..semua la terjaga...ALLAH yg jaga..best kan..siapa tak sayang ayah kan? dengan tu ayah tak dapat dosa sebab anak tau jaga aurat..kalau dah berumahtangga, suami pun tak turut sama tanggung dosa sebab isteri dia nak sama-sama masuk syurga dengan dia sebab pandai jaga aurat... haaaa... tak ke best tu...

Ada juga yang kata..'tengok aku nie,tak guna tudung tapi baik.. tengok tu guna tudung tapi perangai macam .....'
Tutup aurat itu kewajipan kita sebagai wanita Islam..WAJIB...masa sekolah ustaz ajar, wajib tu buat dapat pahala tak buat dapat dosa kan...haaa..pandai..

Fa-biayyi alaa'i Rabbi kuma tukadzdzi ban (Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?) Surah Ar-Rahman.


mengenai sikap seseorang tu pulak, itu biarlah ALLAH SWT yang nilai kan..pahala dan dosa hanya DIA yang berhak untuk tentukan..janganla kita perdebatkan dan perhebohkan..yang baik jadikan teladan, yang tak baik jadikan sempadan

“Barang siapa menutup aib seseorang Islam, maka Allah akan tutupkan aibnya di dunia dan di akhirat." (Hadis riwayat at-Tirmidzi)

******************************

Jadi sekarang faham dah fungsi handsock??? hansock bukan sekadar hansock, bukan hanya untuk suka-suki sahaja atau sebab tak nak hitam kena panas,tapi sebahagian dari pakaian menutup aurat mengikut syariat..ok la, cukup la dulu entri kali nie..panjang dah kot..kan..hehe..entri lain kali kita akan cerita benda lain pulak yang melibatkan muslimah kini...

ok la...dihujung-hujung entri ita akan buat review sedikit bagi membantu saudara-saudara Islam yang menjalankan perniagaan..pastinya berkaitan dengan tajuk..kalau isi lari sikit dari tajuk tu minta maaf la ye..bukan selalu pun..
online shop ni mmg terbaik la kalau korang nak cari handsock...sarung kaki pun ado..ita tak ambil komisen pun nak buat review nie yer..atas kesedaran nak mengajak saudari-saudari untuk tutup aurat dengan istiqamah ita buat cegini..semoga setiap usaha kecil yang kita lakukan itu ALLAH nilai..

baiklah..nama tempat yang jual handsock cun-cun, owwwseemmm dan terbaik nie adalah

SATUMAKNA4U



boleh cari kat instagram, terus je search k guna nama tu...
boleh juga visit blog mereka http://satumakna4u.blogspot.com ..
baru-baru nie ita beli handsock dwiwarna 18cm.. beli satu set (12 helai) dengan harga promosi..ada juga handsock yang panjang...boleh ajak kawan-kawan beli sama...nak diguna n selebihnya dijadikan sebagai hadiah..
abang-abang kalau nak beli boleh gak..boleh bagi kat isteri, anak-anak, mak, adik permpuan, kakak..
benda nampak kecil, tapi kesannya berpanjangan...


kalau nak tau apa-apa promosi dan produk lain yang mereka tawarkan kena la follow mereka..sambil korang berbelanja, anda juga dapat menolong saudara-saudara seiman kita yang berada di GAZA..semoga dipermudahkan segala urusan saudara-saudara kita inshaALLAH amin...

http://satumakna4u.blogspot.com
http://satumakna4u.blogspot.com
http://satumakna4u.blogspot.com

Salam solehah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogr.my
 

Kisah Masa Lampau