Hati2 wahai sahabat wanita! gambar anda kini boleh dibogelkan | astagfirullahal'azim

Saya Ita | 10:57 PM |

Disampaikan oleh Saya Ita






As'salammualaikum....

baca tajuk pun dah seram..lebih seram dari tengok cite hantu nie...yer la,gambar je pun dah boleh di bogelkan dengan tools x-ray yg ada di photoshop..klo tersebar,dapat menjadi aib yang memalukan..astagfirullahal'azim..

nie la manusia akhir zaman..otak banyak yang pandai,tapi kepandaian tu disalahguna utk benda yang sia2 macam nie...nauzubillahminzalik...org cipta photoshop supaya memudahkan kita edit m'edit gambar..tapi dia pi edit pula jadi gini...


jadi untuk semua sahabat2 wanita acik (lelaki juga la),hati2 lah dengan gambar penuh badan anda..t'utama yang ada di fb tu..(klo disihir melalui gambar insyaALLAH ada Al-Quran sebagai ubat..tapi klo ini,nak cari orang yang buat pun tak dapat agaknya..)

nie la ayat peringatan yg lebih lengkap...baca..jangan tak baca...
Ini maklumat baru dan sangat berguna.Kepada pengguna-pengguna internet wanita semua terutamanya penggemar facebook, diharap berhati-hatilah agar tidak menjadi mangsa kepada orang yang tidak bertanggung jawab yang boleh memaparkan seluruh tubuh anda!
Zaman sekarang kita semua pun sudah tahu memang ramai editor yang mahir dalam menggunakan software Photoshop ini. Tetapi, sekarang ada tools editor x-ray di dalam Photoshop boleh membuat gambar anda berpakaian akan menjadi bogel atau nampak bertelanjang.
Jadi bagi wanita, dinasihatkan agar janganlah upload gambar anda di facebook atau di mana-mana laman sosial dengan keadaan penuh seperti gambar di atas. Ambillah gambar dari atas dada dan ke atas. Dan juga, jangan pakai baju putih kerana editor akan lebih senang untuk edit gambar anda.


sila sebarkan yer...

sumber : http://paaduu.com/  ....dan apit



{ 10 0 komen..Anda bila lagi?... anda ingin tambah apa2?sila klik post a comment di bawah.. }

cik jiehah シ said...

masyaallah.. mintak dijauhkan kan laa,.

Mohd Sukur Ibrahim said...

buat malu je nanti

vanillasnow said...

Thanks for the important info.
minta izin nak copy link entry kamu boley? THANKS :)

alyyani said...

fuh dahsyat. mujur xupdate gmbr kt fb. kat blog pun kena tapis2 Gmbr lps ni. thanks for the important info.

Acik Ita said...

@cik jiehah シ..iya..insyaALLAH...
^^

Acik Ita said...

@Mohd Sukur Ibrahim..yer..dapat mejadi aib utk si mangsa...

Acik Ita said...

@vanillasnow..iya..silakan....
^^

Acik Ita said...

@alyyani..iya..sama2..
^^

naim said...

salam alaik

Naim pon menulis pasal ini
http://pemudattbc.blogspot.com/2011/10/gambar-anda-telah-di-sabotaj-benarkah.html

Acik Ita said...

@naim..wa'alaikumsalam..ye ke..sebarkan..semoga berguna..insyaALLAH..



blogr.my
 

Kisah Masa Lampau