Muat turun Al-Quran Percuma | Free Al-Quran Download

Saya Ita | 10:48 PM |

Disampaikan oleh Saya Ita

As'salammualaikum..

alhamdulillah..akhirnya dapat juga acik download 30 juzuk Al-Quran..
banyak ilmu yg acik dapat dari akhi Imran Shamsir..alhamdulillah..terima kasih utk perkongsian ilmu yg di berikan..semoga berguna..insyaALLAH amin...

tak susah pun jika kita memang berniat nak baca Al-Quran..cuma perlukan sedikit usaha dan keazaman untuk membaca dan mendengar (bak kata akhi Imran Shamsir)..betul juga kan...klo niat jer nak baca tapi tak usaha tak jadi juga..

jika anda mmg berniat nak baca dan dengar,nie ada kemudahan yang anda boleh gunakan..tinggal download jer..tak susah pun kan..semuanya adalah percuma..


Free Al-quran mp3


ada beberapa web yang menyediakan mp3 Al-quran percuma..diantaranya..

http://freequranmp3.com/ ..antara bacaan Qari yang terdapat dalam web ini adalah

- jika anda inginkan web dari Malaysia,boleh berkunjung ke http://www.i-putra.com.my..

pilih surah yang anda nak,kemudian download..dan save..tapi jangan la save terus tapi tak dengar2 lagi..huhu..

Muat turun Al-Quran 30 Juzuk Percuma


anda pun dapat mendownload 30 juzuk Al-Quran..ia menggunakan  Adobe Flash ..utk mendownload sila berkunjung ke http://www.quranflash.com/..


'Laman web ini menyediakan software percuma menggunakan Adobe Flash bagi memudahkan anda membaca al-Quran seperti melihat mushaf sebenar. Anda mempunyai pelbagai pilihan sama ada ingin menggunakan Quran Tajweed atau Quran Flash biasa. Semua aplikasi ini anda boleh download secara percuma juga.' (akhi Imran Shamsir)

contoh Quran flash

contoh Quran flas Tajweed



Free Al-Quran For Mobile

jika anda nak download Al-Quran di hp pun boleh..
sila klik  >> SINI << untuk mengetahui dengan lebih terperinci..alhamdulillah,yg nie acik dah ada dari tahun lepas..
^^


Al-Quran 3D percuma


sedikit tambahan,jika anda nak membaca Al-Quran dengan tampilan 3D seperti pic di atas,anda boleh download di
>> Download Al-Quran 3D <<..

yg nie acik belum cuba lagi...insyaALLAH acik akan cuba dalam waktu terdekat..Blogger Bamna kata Al-Quran 3D ni 39.3MB Sahaja, Tidak Perlu Installasi, PnP..menarik kan...


jadi apa lagi,mari kita baca AL-QURAN..!!


^^
di mana ada kemahuan,di situ pasti ada usaha yang berterusan..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


blogr.my
 

Kisah Masa Lampau